Nasıl

İOS 13’te Paylaşım Sayfasından Kişi Önerilerini Kaldırın ve Ayarları Ayarlayın

Share Sheet, iPhone’unuzda herhangi bir şey paylaşmak istediğinizde açılan iPhone paylaşım sayfasıdır. Örneğin bir resim veya uygulama gibi. AirDrop veya iMessage aracılığıyla en sık kullandığınız uygulamalara, farklı eylemlere ve kişilere kısayollar içerir. Bu, Paylaşım Sayfasındaki önerilen kişilerin listesinin, bunları ne sıklıkta kullandığınıza göre değiştiği anlamına gelir. Bu, ikinci uygulamayı açmadan bir uygulamadan diğerine içerik paylaşmayı kolaylaştırmak içindir.

Bu iOS 13’ün bir özelliği olsa da, Ancak, mahremiyete meraklı olanlar için bir sıkıntıdır. Bir dosya göndermek istediğinizde kişileriniz aniden açılır, Kişilerinizi ekranınızda gösterdiğinde gizliliğinizi riske atabilir, Çevrenizdeki insanlar tarafından görülmesine ne sebep olabilir? Bu yüzden makalemizde, iOS 13’te Kişileri Paylaşım Sayfasından kaldırmanın ve onlardan gelen önerileri durdurmanın yollarını sunuyoruz.

Görünen kişi türleri Sayfayı Paylaş

Kişileri Paylaşım Sayfasından kaldır

Paylaşım Sayfasında görünen iki tür kişi vardır: Biri iMessages’dan, diğeri AirDrop’tan.

1. iMesajlar

Apple tarafından geliştirilen bir anlık mesajlaşma servisidir. Yalnızca Apple platformlarında çalışır. Metin, fotoğraf, video, belge, iletişim bilgisi, grup mesajı gönderme, teslimat alma ve okuma özelliklerine sahip, Kişileri, iPhone’unuzdan herhangi bir dosya gönderirken veri alışverişi yapmak için bir öneri olarak Paylaşım Sayfasında görünür.

Kişileri Paylaşım Sayfasından kaldır

Kişileri şuradan kaldır: Sayfayı Paylaş gelen iMesajlar

Kişileri iMessages’dan gelen Paylaşım Sayfasından kaldırmak isterseniz, Herhangi bir iMessage kişisinden tüm konuşmalarınızı silmeniz gerekecek, Bu, paylaştığınız tüm kısa mesajlar, fotoğraflar, videolar ve diğer ekler anlamına gelir. Görüşmelerinizden birini ayrıntılı olarak nasıl kaldıracağınız aşağıda açıklanmıştır:

  • iMessages’da silmek istediğiniz konuşmayı seçin.
  • Sola kaydırın ve Sil seçeneğini seçin.
  • Herhangi bir resmi seçin ve paylaş simgesine tıklayarak Paylaşım Sayfası listesini size göstermesi için paylaşın.
  • Görüşmesini sildiğiniz kişinin gittiğini göreceksiniz.
  • Paylaşım Sayfasında görünmesini istemediğiniz diğer kişileri silmek için işlemi tekrarlamanız gerekir, Bunun nedeni, kişilerin Paylaşım Sayfasından kaldırılmasının bireysel olmasıdır.

Ayrıca okuyun: Herhangi bir bağlantıya ihtiyaç duymadan bir bilgisayar ve akıllı telefonlar arasında veri aktarımı için en iyi Bluetooth programları

2. AirDrop

Kişileri Paylaşım Sayfasından kaldır

Apple aygıtları arasında dosyaları, fotoğrafları, videoları, kişileri ve diğer dosyaları hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmanıza olanak tanıyan bir Apple özelliği. Kişileri, iPhone’unuzdan başkalarına dosya gönderme önerisi olarak Paylaşım Sayfasında görünür.

Kişileri kaldır itibaren Sayfayı Paylaş gelen AirDrop

AirDrop’tan gelen Paylaşım Sayfasındaki kişileri kaldırmak isterseniz, AirDrop seçeneğini açarak kapatın Kontrol Merkezi Tüm AirDrop kişilerinin Paylaşım Sayfasından anında kaybolmasını sağlamak için, Bunun nedeni, AirDrop’taki kişilerin yalnızca AirDrop’a bağlıysanız görünmesidir. Ardından, kişilerin Paylaşım Sayfasından kaldırılıp kaldırılmadığını görmek için Herhangi bir şeyi Paylaş ile kontrol edin.

Seçenekleri özelleştirin Sayfayı Paylaş

İOS 13’teki Paylaşım Sayfasından kişileri kaldırma adımları zor ve kusurlu olsa da, Özellikle iMessages için, Ancak, Paylaşım Sayfası ile ilgili diğer seçenekleri aşağıdaki gibi kolayca özelleştirebilirsiniz:

Listeyi yeniden sırala Sayfayı Paylaş iPhone’da:

  • Sayfayı Paylaş menüsü açıldığında, soldan sağa doğru kaydırın.
  • Diğer uygulamalar veya etkinlikler’e dokunun.
  • Her etkinliğin veya uygulamanın yanındaki menüyü tıklayın.
  • Uygulamayı istediğiniz konuma taşıyın ve onaylamak için ekranın sağ üst köşesindeki Bitti’ye dokunun.

Listeden belirli bir uygulamayı veya etkinliği gizleme Sayfayı Paylaş iPhone’da

  • iPhone’unuzda bir uygulama açın.
  • Uygulamanın altındaki Paylaş simgesine tıklayın.
  • İstediğiniz konuma sürüklemek için uygulama simgesine uzun basın.
  • Paylaşım Sayfası listesini açtığınızda, Sağa sola dönün.
  • Uygulamalar veya etkinlikler menüsünden Diğer’i tıklayın.
  • Paylaşımı gizlemek istediğiniz seçeneğin yanındaki simgeyi kapatın.

Kişileri Paylaşım Sayfasından kaldır

  • Onaylamak için menünün sağ üst köşesindeki Bitti’ye tıklayın.

Önceki prosedürleri izledikten sonra, kişileri Paylaşım Sayfasından kaldırabilecek veya seçenekleri özelleştirebilecek ve ayarlarını değiştirebileceksiniz. iPhone’unuzda dosya paylaşma sürecinden keyif alacağınızı umuyoruz. Ve Sayfayı Paylaş özelliği herhangi bir rahatsızlıktan arındırılmış olmalıdır.

Ayrıca okuyun: Bluetooth için en iyi ses kodeğini seçme ve Android cihazlarda nasıl değiştirileceği

Nawar Wassouf

كاتب متخصص بأخبار التكنولوجيا والجوالات في مجلة فري موبايل زون وفوني ريفيو وعدد من المواقع التقنية الاخرى

مقالات ذات صلة

زر الذهاب إلى الأعلى